headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Vechtscheiding

Scheiden is niet iets wat we voor ons plezier doen. Scheiden brengt veel verdriet en stress met zich mee.  Vooral wanneer er ook kinderen in het spel zijn, kan het weleens een vervelend proces zijn. Wil je ex-partner dan ook nog eens niet meewerken en wordt het een vechtscheiding, dan loopt het helemaal uit de hand. Wat kun je het beste doen als je het dupe wordt van een vechtscheiding?

Wat is een vechtscheiding?

Het woord zegt het al, een vechtscheiding is een scheiding die niet zo gemakkelijk loopt. En dat is nogal zacht uitgedrukt. Vaak werkt je ex-partner bij de scheiding zo tegen dat je geen stap verder komt. Hij of zij is zo boos op je of wil gewoonweg absoluut niet scheiden. Op elke mogelijke oplossing weet hij/zij je wel tegen te werken.

Een vechtscheiding is enorm vervelend om mee te maken. Een scheiding of beëindiging van een relatie is altijd pijnlijk en stressvol. Als de ex-partner het dan nog moeilijker maakt, kan het weleens teveel worden. Let dus goed op jezelf tijdens een vechtscheiding en trek op tijd aan de bel.

Scheiden van een narcist

Een narcist vindt zichzelf over het algemeen geweldig. Het feit dat jullie gaan scheiden, kan absoluut niet aan hem of haar liggen. Jij bent op zich best inruilbaar, maar toch is hij of zij het niet met de scheiding eens, als er al gescheiden wordt, dan bepaalt hij of zij dat. Zo denkt een narcist.

Een scheiding met een narcist is dus in negen van de tien gevallen een vechtscheiding. Probeer met je ex-partner mee te denken, hem of haar het gevoel te geven dat hij of zij niet de schuldige is en alsnog geweldig is en je komt het verst. Toegegeven, dit is een van de moelijkste dingen in het leven.

vechtscheiding

Neem gerust contact op

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Bent u verzeild geraakt in een vechtscheiding?

Het Nationaal Scheidingsbureau is de specialist op het gebied van vechtscheiding. Onze deskundige adviseurs weten van alle mogelijkheden en vervelende situaties. Bel 088-1881221 voor direct contact met een van onze echtscheidingsexperts.

echtscheidingsadvocaat

Voorkom een vechtscheiding

Wanneer je niet met een narcist getrouwd bent, is de kans op een vechtscheiding aanzienlijk minder groot. Al zul je hier wel zelf aan moeten bijdragen. Zorg ervoor dat je je ex-partner niet teveel tegen de haren instrijkt. De kans dat hij of zij dat dan bij jou ook niet doet is groot. Luister naar elkaar en laat merken dat je ook aan de belangen van je ex-partner denkt.

Vaak speelt bij een scheiding het gevoel van verlating een grote rol. En dat is logisch, want je gaat nu eenmaal uit elkaar, je verlaat elkaar. Veel mensen voelen dit als aan de kant gezet worden en hebben het gevoel dat het allemaal niks meer uitmaakt, de ex-partner ziet je niet meer staan. Onzin! Door samen naar oplossingen te zoeken en mee te denken over ieders situatie, komen er vaak bijzondere dingen los. De liefde is misschien over, maar met een beetje geluk kan er nog wel samengewerkt worden. Go for it.

Wat te doen als het wel op een vechtscheiding uitkomt

Komt het toch uit op een vechtscheiding? Dan heb je weinig keuze en moet je snel actie ondernemen. Het beste is dan om meteen hulp van een derde in te schakelen. Deze persoon staat buiten jullie problemen en vaak wordt van een neutraal iemand meer aangenomen dan van iemand die er middenin zit.

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om meerdere redenen. Denk sowieso niet: dit komt wel goed. De cijfers over vechtscheidingen geven aan dat ze vaker voorkomen dan je zou verwachten. En zelden wordt een vechtscheiding zonder bemiddeling verholpen.

Schakel snel iemand in om te bemiddelen. Dit zal ervoor zorgen dat de vechtscheiding sneller en soepeler verloopt en zal de kans op psychische en fysieke problemen ook verlagen. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk dat de scheiding zo snel mogelijk en zonder al te veel stress geregeld wordt. Hoe langer het duurt, hoe langer het kind lijdt.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies een scheiding van tafel en bed. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Betrouwbaar & Ervaren
Altijd goed geregeld
Transparant & Deskundig

Onze werkwijze

  1. U heeft een vechtscheiding of wilt deze voorkomen. U bent op zoek naar een goede echtscheidingsadvocaat of mediator. U kunt vrijblijvend met onze scheidingsadviseurs bellen op telefoonnummer 088-1881221.
  2. Een van onze ervaren adviseurs analyseert samen met u de opties die u heeft om uw scheiding zo eerlijk en gemoedelijk mogelijk te laten verlopen.
  3. Nadat alle informatie is verwerkt zullen wij u in contact brengen met de juiste jurist bij u in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

De kinderen en een scheiding met ruzie

Veel huwelijken eindigen in een vechtscheiding omdat er niet overeengekomen kan worden over de zorg voor de kinderen. Beide ouders willen het volledige voogdij en bij een vechtscheiding kan het zelfs zo zijn dat de ouders niet eens open staan voor een omgangsregeling. Dit maakt een scheiding erg zwaar en ingewikkeld.

Probeer in een vechtscheiding met kinderen altijd het kind centraal te zetten. Wat wil het kind? Wat is het beste voor het kind? Hoe kunnen we zorgen dat onze zoon/dochter de minste schade overhoudt van de scheiding? Luister naar de wensen van je kind en maak aan de hand hiervan afspraken. Zet je egoïsme opzij en kies voor het mensje dat jullie samen op aarde hebben gezet.

De kosten van een echtscheiding

Een vechtscheiding is niet alleen psychisch vervelend en zwaar. Ook financieel kan het flinke problemen met zich meebrengen. Een vechtscheiding is namelijk erg duur. Hier zijn geen uitzonderingen op. Gemiddeld kost een advocaat zo’n € 200,00 per uur. Hoe langer het proces duurt, hoe meer geld je dus kwijt bent.

Om het in perspectief te plaatsen. Een gewone scheiding kost tussen de € 2,500,– en € 3.000,–. Bij een vechtscheiding kunnen de kosten oplopen tot in de tienduizenden euro’s! Goede reden om misschien soms wat meer water bij de wijn te doen, toch?