headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Scheiding aanvragen, 7 dagen per week bereikbaar

Het is een grote stap om te gaan scheiden. Het is een erg moeilijke beslissing, maar je hebt hem uiteindelijk dan toch genomen. Je wilt gaan scheiden. Hoe moet je dan je scheiding aanvragen? Kan je dit zelf doen of moet je dit soort een advocaat of notaris laten doen? Waar kan je dit doen, of ben je het verplicht om het op een bepaalde locatie te doen? Deze en nog veel meer vragen rijzen op wanneer je een scheiding aan wilt vragen.

Bij het Nationaal Scheidingsbureau vindt u alle antwoorden op deze vragen en nog veel meer. Wilt u een scheiding aanvragen en wilt u zich hierbij laten helpen door een deskundige en betrouwbare advocaat? Neem dan contact op. U kunt het contactformulier invullen of bellen met 088-1881221.

Ik wil scheiden: Wat nu?

De eerste stap is het indienen van een verzoekschrift om te scheiden. Dit kan alleen een echtscheidingsadvocaat doen. Het is in Nederland verplicht om een advocaat te hebben bij een echtscheidingsprocedure. Afhankelijk van uw situatie kunt u het verzoekschrift samen of alleen indienen. Wanneer u dit alleen doet noemt met dit een eenzijdig verzoek. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten bij een echtscheiding.

Welke scheidingsvorm kiest u voor?

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende vormen van scheiden. Wanneer u in goed overleg uit elkaar gaat noemt men dat ook wel duurzaam scheiden. Meestal zijn er dan geen hevige ruzies en kunt u een gezamenlijk advocaat nemen. Dit maakt het hele proces een stuk makkelijker. Wanneer u er niet samen met uw partner uit kan komen moet u allebei apart een advocaat nemen. Bedenk goed van tevoren waar u voor wilt kiezen. Het is natuurlijk altijd prettiger om op harmonieuze wijze uit elkaar te gaan, maar helaas is dit niet altijd mogelijk.

scheiding aanvragen

Neem vrijblijvend contact op

Direct uw scheiding aanvragen? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Advies van de scheidingsexpert

Heeft u advies nodig van een expert op het gebied van scheiden? U kunt dan vrijblijvend contact opnemen met onze juridische intakebalie. Wij zijn zeven dagen per week telefonisch te bereiken. U kunt ons bellen op 088-1881221. U kunt er ook voor kiezen het contractformulier in te vullen.

echtscheidingsadvocaat

Waar moet ik op letten bij een echtscheiding aanvragen?

Een echtscheidingsprocedure is een gerechtelijke procedure. Hier hangen een aantal regels en verplichtingen aan vast. Heeft u kinderen? Dan is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin wordt de ouderschapsregeling in vastgesteld met daarin bijvoorbeeld co-ouderschap. U kunt er ook voor kiezen om een echtscheidingsconvenant op te stellen. Hierin kunt u bepaalde afspraken vastleggen wanneer u gaat scheiden. Dit kunnen bijvoorbeeld afspraken zijn met betrekking tot de kinderen, het pensioen of alimentatie. Laat u daarom altijd goed en op professionele wijze adviseren wanneer u een echtscheiding aanvragen wilt.

Scheiding aanvragen: De rechtbank

Na het indienen van een scheidingsverzoek komt er een rechtszaak. Let op: wanneer u een eenzijdig verzoek indient en uw partner is het hier niet mee eens kan deze binnen zes weken bezwaar indienen. Dit verzoek moet door een advocaat worden ingediend. Vervolgens zal er een zitting bij de rechter in. Hierin zal uw echtscheidingsadvocaat u vertegenwoordigen en ondersteunen. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare en eerlijke echtscheidingsadvocaat in te schakelen.

Heeft u vragen of is er iets niet helemaal duidelijk? Dan kunt u altijd contact opnemen met het Nationaal Scheidingsbureau. Wij zijn zeven dagen per week te bereiken op 088-1881221.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies bij uw echtscheiding. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Onze werkwijze

  1. U heeft besloten u scheiding aan te vragen. Een scheiding aanvragen is bij Nationaal Scheidingsbureau makkelijker dan u denkt. Voor vrijblijvend contact kunt u bellen op telefoonnummer 088-1881221.
  2. Een van onze ervaren adviseurs analyseert samen met u de opties die u heeft om uw echtscheiding zo snel en zo respectvol te laten verlopen.
  3. Nadat alle informatie is verwerkt zullen wij u in contact brengen met de juiste echtscheidingsadvocaat of mediator bij u in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Geen zitting bij de rechtbank nodig?

Het kan natuurlijk zijn dat jullie het met elkaar eens zijn. Dan zal er geen zitting nodig zijn. De rechter zal dan aan de hand van het ingediende verzoekschrift een uitspraak doen. Dan ontvang je van je advocaat de beschikking van de rechter. Het kan zijn dat één van beide partijen het niet eens is het de beslissing van de rechter. U kunt dan in hoger beroep gaan bij het gerechtshof. Vraag uw advocaat hierover voor meer informatie.

Hoe lang duurt een scheiding?

Een veelgestelde vraag is hoe lang een echtscheiding duurt. Hierop is echter geen eenduidend antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van de omstandigheden. Gaat u scheiden in goed overleg of lijkt uw situatie meer op die van een vechtscheiding? Een scheiding regelen kan een aantal weken duren, maar het kan ook langer dan een jaar duren. Wanneer u het niet met uw partner eens kunt worden en er wordt veel geruzied over en weer dan duurt het vaak erg lang.

 

Hulp bij scheidingspapieren aanvragen

U heeft er lang over nagedacht en weet het nu dan toch echt zeker. U heeft besloten een scheiding aan te vragen. Hoe gaat dat dan precies, scheidingspapieren aanvragen? Moet u een scheiding aanvragen bij de gemeente of kan dit ook op een andere manier? Schakel nu direct de professionele hulp in van het Nationaal Scheidingsbureau. Wij staan u bij van start tot finish. Tijdens het hele proces zorgen wij ervoor dat alles goed verloopt en op een correcte manier wordt afgehandeld. Bel nu 088-1881221 en kom direct in contact met één van onze juridische medewerkers.