headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Scheiden en nu

Scheiden en nu: Hoe nu verder?

Een echtscheiding is een ontzettend lastige periode waarin veel emoties meespelen. Een combinatie van verdriet, woede, teleurstelling en frustratie. Dit zal u ongetwijfeld herkennen. Het is lastig om tot deze beslissing te komen. Maar u bent dapper genoeg geweest om dit te doen. Nu wilt u gaan scheiden, en dan? Een echtscheiding hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Zeker niet wanneer het Nationaal Scheidingsbureau u hierin bijstaat.

Het stappenplan bij uw echtscheiding

Omdat het lastig kan zijn om te begrijpen wat u allemaal moet regelen heeft het Nationaal Scheidingsbureau een stappenplan opgesteld. Volg onderstaande vijf stappen en wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Stap 1 bij uw echtscheiding: Scheiden of niet?

De eerste stap bij een echtscheiding is misschien wel de moeilijkste beslissing. Wilt u gaan scheiden of niet? Het is uw leven en uw beslissing. Uiteindelijk bent u de enige die deze beslissing kan maken. Ons advies is om deze beslissing weloverwegen te nemen. Slaap er een paar nachtjes over, of zelfs een paar weken. Want wanneer u de beslissing neemt is er meestal geen weg terug.

Stap 2 bij uw echtscheiding: De communicatie met uw partner en kinderen

U heeft de beslissing genomen. Nu komt het moment om het aan uw partner en kinderen te vertellen. In veel situaties is het zo dat uw partner het al ziet aankomen. Maar vergist u zich niet, het komt alsnog erg hard aan wanneer u de beslissing ook daadwerkelijk neemt. Het gesprek met uw kinderen is vaak een stuk lastiger. Hierin is de leeftijd van uw kinderen heel belangrijk. Afhankelijk van hun leeftijd kunt voor een andere aanpak kiezen. Een puber of volwassene begrijpt het concept van scheiden, maar een jonger kind kan het hier erg moeilijk mee hebben.

Stap 3 bij uw echtscheiding: Zoek de hulp die u verdient

Een echtscheiding is niet zomaar wat. Een echtscheiding heeft invloed op de rest van uw leven. Zorg er daarom voor dat uw alle zaken goed afwikkelt. Dit kunt u het beste doen door professionele hulp in te schakelen. Er komt heel wat bij kijken. Afspraken over de kinderen, het vermogen en andere financiële zaken. Wilt u graag professionele hulp inschakelen? Heeft u een deskundige echtscheidingsadvocaat nodig om u te helpen bij uw scheiding? Het Nationaal Scheidingsbureau helpt u hierbij. Gezamenlijk scheiden of een eenzijdige scheiding? Kies voor wat het beste bij uw situatie past. 

Stap 4 bij uw echtscheiding: Maak duidelijke afspraken

Uw echtscheidingsadvocaat of mediator zal u hier natuurlijk bij helpen. Bij het opstellen van een financieel plan, het maken van afspraken met betrekking tot de kinderen en alles wat hier nog meer bij komt kijken. Samen met u zullen wij een echtscheidingsconvenant opstellen waarin alle afspraken staan. De omgangsregeling met de kinderen, het ouderschapsplan, de verdeling van het pensioen. Meer weten over het echtscheidingsconvenant? Dit is waarschijnlijk de stap die het langst zal duren. 

Stap 5 bij uw echtscheiding: De echtscheiding officieel maken

In de ideale situatie bent u het eens met uw ex-partner. Dan kan de rechter het echtscheidingsconvenant bekrachtigen en kunt u de afspraken in rechtens afdwingen. Wanneer u het niet eens kunt worden met uw ex-partner zal de uitspraak van de rechter gelden. Let op: Bent u het niet eens met de uitspraak van de rechter. Overleg dan samen met uw advocaat of het verstandig is in hoger beroep te gaan.

Neem gerust contact op

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

U gaat scheiden wat nu?

“Ik wil scheiden wat moet ik doen?” Wat zijn de gevolgen van uw echtscheiding? Nationaal Scheidingsbureau helpt u graag met al uw vragen. Onze deskundige scheidingsadviseurs zijn 7 dagen per week bereikbaar en weten wat te doen bij een scheiding. Voor direct contact met een van onze medewerkers kunt u bellen met 088-1881221. Uw scheiding regelen hoeft niet moeilijk te zijn. Veel mensen gingen u voor en bij ons hoeft u dit niet alleen te doen.

echtscheidingsadvocaat