headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Scheiden als ondernemer

Wanneer u gaat scheiden als ondernemer is het belangrijk al uw zaken goed te regelen. Wat gebeurt er met het eigen bedrijf? Heeft uw partner ergens recht op? Heeft u schulden binnen het bedrijf en zo ja wat gebeurt daarmee? Wat vind de belastingdienst ervan en hoe moet u alles fiscaal regelen? Wat er gebeurt met een eigen bedrijf bij een scheiding is vaak één van de meest ingewikkelde zaken bij een echtscheiding. Naast de emotionele gevolgen en de gevolgen in uw privéleven heeft het ook zakelijke gevolgen. 

Huwelijkse voorwaarden en een eigen bedrijf

Bij veel huwelijken waar één van de twee partners een eigen bedrijf heeft worden er huwelijkse voorwaarden opgesteld. Hierin staan de afspraken omtrent het eigen bedrijf. Valt het binnen de boedel? Wat wordt er mee gedaan wanneer jullie gaan scheiden? Hoe worden de zaken financieel afgehandeld. In eerste instantie zijn de huwelijkse voorwaarden altijd leidend. Vaak is het helaas zo dat de huwelijkse voorwaarden niet compleet zijn en niet in alle mogelijkheden voorzien. Of misschien staan er wel afspraken in die helemaal niet rechtsgeldig zijn. De Nederlandse wet heeft voorrang op wat u zelf afspreekt. Houdt hier dus ook rekening mee. 

De voortzetting van het bedrijf

Wanneer u een eigen zaak heeft is het natuurlijk erg belangrijk voor u dat u deze kunt doorzetten. Wanneer je in gemeenschap van goederen bent getrouwd valt de eigen zaak in beginsel binnen de boedel. In de praktijk betekent dit dat uw partner recht heeft op de helft van de waarde van het bedrijf. Hierbij zal goed moeten worden gekeken naar de waarde van alle activa en passiva binnen het bedrijf en zal er op zoek moeten worden gegaan naar een eerlijke en haalbare oplossing. Een oplossing die voor beide partijen bevredigend is. Een scheiding aanvragen als je een ondernemer bent kent een aantal aandachtspunten.

scheiden als ondernemer

Neem gerust contact op

Scheiding en eigen bedrijf? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Scheiden en eigen bedrijf

Bent u een ondernemer en gaat u scheiden? Of heeft u een partner die een eigen bedrijf heeft? Het Nationaal Scheidingsbureau is dé expert bij scheidingen bij personen met een eigen bedrijf. Bel 088-1881221 voor direct contact met een van onze echtscheidingsexperts.

echtscheidingsadvocaat

Houdt rekening met beide kanten

Het moet niet zo zijn dat één partner de andere helemaal kaal wilt plukken en er voor de ander niks meer overblijft. Hiermee snij je jezelf vaak ook in de vingers. Buiten de emotionele schade die er aan beide kanten wordt aangericht speelt de financiële kant ook een belangrijke rol. Een bedrijf bestaat vaak uit veel onderdelen. De waarde  van een bedrijf kun je niet zomaar in tweeën delen en de helft aan één iemand geven. De ene helft zal de andere helft bijvoorbeeld uit moeten kopen. In dit soort situaties kan het zijn dat het bedrijf met financiële problemen te kampen krijgt. En als gevolg hiervan kan het weer zo zijn dat de ene partner daardoor zijn alimentatie niet kan betalen. 

De rol van het Nationaal Scheidingsbureau

Wij staan u graag bij wanneer u als ondernemer gaat scheiden. Dit doen wij zorgvuldig en vakkundig. Samen met u zullen wij zoeken naar de beste oplossingen. Wij denken met u mee, geven u advies bij het maken van de afspraken en helpen u waar nodig. Wilt u een echtscheidingsadvocaat inschakelen? Neem dan contact op met 088-1881221. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Ook kunt u het contactformulier invullen. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies een scheiding van tafel en bed. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Betrouwbaar & Ervaren
Altijd goed geregeld
Transparant & Deskundig

De werkwijze bij scheiding en eigen onderneming

  1. U heeft of bent een partner met een eigen onderneming en wilt gaan scheiding. U heeft het besluit gemaakt. U wilt graag informatie over hoe dit in zijn werk gaat. Bel 088-1881221 voor direct contact met onze medewerkers.
  2. U geeft de informatie die nodig is voor onze scheidingsanalisten om het gehele plaatje rond te krijgen over uw scheiding en onderneming.
  3. Nadat alle informatie is verwerkt zullen wij u in contact brengen met de juiste jurist bij u in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.