headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Pensioen na scheiding

Wat gaat u doen met uw pensioen wanneer u gaat scheiden? Hieronder alles over uw pensioen na scheiding: In alle hectiek is dit een vraag waar u misschien niet meteen aan gedacht heeft. U verdeelt het vermogen, maakt afspraken over te kinderen en maakt nog tal van andere afspraken. Maar heeft u ook gedacht aan het pensioen bij scheiden? Het Nationaal Scheidingsbureau helpt u hierbij. Let wel op: Er zijn drie soorten pensioen. Ouderdomspensioen, het nabestaandenpensioen en het basispensioen (de AOW). Het basispensioen hoeft u niet te delen. Het overige wel. Het is aan te raden hier duidelijke en eerlijke afspraken over te maken.

De verdeling van het ouderdomspensioen bij scheiding

Bij de verdeling van het ouderdomspensioen komt de rechter er niet aan te pas. U of uw vertegenwoordigende advocaat of mediator moet contact opnemen met uw pensioenfonds. De rechter hoeft hier geen uitspraak over te doen. In de wet verevening pensioenrechten staat dat uw partner recht heeft op de helft van uw pensioen en vice versa. Gaat u uw scheiding regelen? Zorg dan dat u dit niet vergeet.

Een andere verdeling van het ouderdomspensioen

U heeft het ouderdomspensioen natuurlijk niet 50/50 te delen. Als u wilt en met uw partner overeen kan komen kunt u ook andere afspraken maken hierover. Zo kunt u ook voor een 60/40 verdeling kiezen bijvoorbeeld. Let wel op: Zorg ervoor dat de afspraken over de pensioenverdeling duidelijk in het echtscheidingsconvenant staan.

Geen verdeling van het ouderdomspensioen

Het is niet verplicht om afspraak te maken over de verdeling van het ouderdomspensioen. U kunt er ook voor kiezen om het pensioen niet te verdelen. Bijvoorbeeld als uw partner en u allebei ongeveer evenveel pensioen hebben opgebouwd. Wanneer u hiervoor kiest is het ook aan te raden dit in het echtscheidingsconvenant te vermelden.

pensioen na scheiding

Neem gerust contact op

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Uw pensioen na scheiding geregeld

Wilt u dat uw pensioen na scheiding goed geregeld is? Nationaal Scheidingsbureau draagt zorg voor uw belang. Onze deskundige en ervaren medewerkers helpen u graag bij de echtscheiding en het vervolgtraject. Bel 088-1881221 voor direct contact met een van onze echtscheidingsexperts.

echtscheidingsadvocaat

De rol van het Nationaal Scheidingsbureau

Het is natuurlijk erg veel wat je allemaal op je bord krijgt.  En dit alles in een hectische en moeilijke periode in uw leven. Het Nationaal Scheidingsbureau helpt u bij het soepel regelen van uw scheiding. U kunt contact opnemen door te bellen met 088-1881221 of door het contactformulier in te vullen. Wij zorgen ervoor dat een deskundige en betrouwbare advocaat u bijstaat bij het gehele proces.

De verdeling van het nabestaandenpensioen bij scheiding

Wanneer uw partner komt te overlijden heeft u recht op een nabestaandenpensioen. Echter wanneer uw partner komt te overlijden na de echtscheiding dan krijg je een zogeheten bijzonder nabestaandenpensioen. Nu vraagt u zichzelf waarschijnlijk direct af: Wat is een bijzonder nabestaandenpensioen en wanneer heeft u hier recht op?

Wat is een bijzonder nabestaandenpensioen?

Wanneer uw ex-partner overlijdt heeft u nog steeds recht op een deel  van zijn pensioen. Een bijzonder nabestaandenpensioen houdt in dat u een pensioenuitkering krijgt na het overlijden van uw ex-partner. Dit verschilt echt wel met de afspraken omtrent een gewoon ouderdomspensioen. Bij scheiding van tafel van bed gelden weer aparte regels. U bent immers niet officieel gescheiden. Daarom gelden de regels zoals die geweest zouden zijn als u nog steeds getrouwd bent.

Hoe hoog zal de uitkering bedragen?

U heeft slechts recht op het deel van het nabestaandenpensioen wat jullie samen hebben opgebouwd. In andere woorden, al het pensioen wat uw ex-partner heeft opgebouwd nadat jullie uit elkaar zijn is voor honderd procent voor hem of haar. Maar u heeft wel recht op de helft van het pensioen wat jullie hebben opgebouwd tijdens het huwelijk.

Vragen of meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze juridische intakebalie. Een juridisch expert zal u te woord staan en helpen bij al uw vragen. U kunt het Nationaal Scheidingsbureau bereiken op 088-1881221. Ook kunt u ervoor kiezen het contactformulier in te vullen. Dan nemen wij altijd binnen 24 uur contact met u op.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies een scheiding van tafel en bed. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Onze werkwijze bij pensioen na scheiding

  1. Het besluit over uw echtscheiding is een feit en u wilt dat uw pensioen goed geregeld is. Bel voor direct contact op met één van onze scheidingsadviseurs met 088-1881221.
  2. Een van onze ervaren adviseurs analyseert samen met u de opties die u heeft om uw scheiding van tafel en bed zo deskundig en eerlijk te bewerkstelligen.
  3. Nadat alle informatie is verwerkt zullen wij u in contact brengen met de juiste jurist bij u in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.