headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Hypotheek bij scheiding

Bij een echtscheiding komt veel kijken. De kinderen, de alimentatie, echtscheidingsconvenant en nog veel andere zaken. Hoe zit het eigenlijk met uw hypotheek bij scheiding? Dit moet goed en zorgvuldig geregeld worden en is een echte noodzaak. Het Nationaal Scheidingsbureau helpt u daar graag bij. Onze ervaren deskundigen op het gebied van scheiden en hypotheek weten er alles van. Bel vrijblijvend de intakedesk op 088-1881221.  Hypotheek overnemen na scheiding mogelijk? Zeer zeker. Wel moeten er meerdere zaken goed in het oog gehouden worden. 

Mogelijkheiden hypotheek bij scheiding

Wanneer je getrouwd bent in gemeenschap van goederen ben je beide voor de helft eigenaar van het aangekochte huis. Bij een echscheiding kan één van de eigenaren het huis kopen van de ander. hierbij moet door de bank een nieuwe lening worden verstrekt aan degene die in het huis blijft wonen. De hypotheek oversluiten bij scheiding is dan ook niet zomaar mogelijk. Er moet een nieuwe hypotheek worden verstrekt aan deze persoon waaraan strenge regels gelden.

Een andere optie is dat het huis verkocht wordt en er niemand in het huis blijft wonen. Dit kan het geval zijn wanneer een nieuwe hypotheek aan geen van beide personen verstrekt kan worden. In dit geval is een echtscheidingsadvocaat in de hand nemen is eerder regel dan uitzondering.

Ook kan de woning verkocht worden. Hierbij is de lening, wanneer het huis niet onder water staat, volledig afbetaald. In een goede markt is er zelfs een overwaarde die verdeeld kan worden tussen beide partijen.

Hypotheek overnemen bij scheiding

Het is dus mogelijk om de hypotheek na de scheiding over te nemen. Dit heeft wel gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek. U bent met de nieuwe regels verplicht om uw nieuwe lening annuïtair af te lossen om de volledige hypotheekrenteaftrek te ontvangen. Het deel van de hypotheek dat je van je ex-partner overneemt beoordeeld de bank als een nieuwe lening waaraan nieuwe voorwaarden kleven.

hypotheek bij scheiding

Neem gerust contact op

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Scheiden en koophuis?

Gaat u scheiden en heeft u een koophuis? Een vervelende situatie die natuurlijk met veel zorg en aandacht moet worden afgehandeld. Toch zijn veel goede opties. Laat u deskundig en voordelig adviseren. Bel 088-1881221 voor direct contact met een van onze echtscheidingsexperts.

echtscheidingsadvocaat

Hypotheek na scheiding op 1 naam

Bij de Het Nationaal Scheidingsbureau helpt mensen die een koophuis hebben en gaan scheiden. Uw hypotheek bij scheiding goed laten regelen? Dat kan. Onze deskundige en ervaren adviseurs helpen u graag. Bel 088-1881221 voor vrijblijvend contact met een van onze echtscheiding adviseurs.

Betaling van de hypotheek na scheiding

U heeft beide getekent voor de hypotheek en bent daardoor dus ook beide verantwoordelijk. Dit betekent dat de hypotheek na scheiding door beide personen betaald zal moeten worden. Natuurlijk kan de lening op 1 naam gezet worden waarna diegene als enige verantwoordelijk is voor de hypotheek bij scheiding.

De gevolgen van de hypotheek bij scheiding:

 

Wat gebeurt er nu eigenlijk als u gaat scheiden en u heeft een hypotheek? U bent beide 50% eigenaar van de woning als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Als u uit elkaar gaat moet dus één van beide de hypotheek achter zich laten. De ander neemt de hypotheek op zich. Echter is dit voor de bank wel een nieuwe hypotheek.

 

  • De bank kijkt opnieuw naar het inkomen van de persoon die de hypotheek overneemt. Daarbij wordt er ook gekeken naar wat het huis waard is.
  • Door de echtscheiding ben je niet meer verantwoordelijk voor de schuld van de ander maar moet de hypotheek wel gewoon betaald worden. Een andere optie is om het huis te verkopen.
  • Het hypotheekdeel van jezelf mag je op de normale manier blijven afbetalen. Het nieuwe deel van de lening, de 50% van uw partner, moet opnieuw worden bekeken door de bank. Hiervoor gelden nieuwe voorwaarden.
  • De hypotheek op 1 naam zetten na scheiding komt niet altijd voordelig uit aangezien er strengere regels zijn met betrekking tot lenen van geld.
  • Als je door de nieuwe strenge regels voor leningen de hypotheek niet kan oversluiten moet je helaas het huis verkopen aangezien je het niet zelf kan betalen. Soms is er een optie dat iemand anders garant staat voor het afbetalen van de hypotheek.
  • Je kunt als je de hypotheek bij scheiding overneemt recht hebben op de volledige hypotheekrenteaftrek. Vraag hiervoor bij onze adviseurs naar de voorwaarden.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies een scheiding van tafel en bed. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Onze werkwijze

  1. U gaat scheiden of bent u echtscheiding aan het afronden. De hypotheek na scheiding regelen is een moeilijke vraag waar u nog geen antwoord op heeft. U kunt vrijblijvend bellen op telefoonnummer 088-1881221.
  2. Een van onze ervaren adviseurs analyseert stelt u vragen waarmee we de situatie compleet in kaart brengen. Wij bestuderen de details aandachtig.
  3. Als we alles volledig in kaart hebben en de details zijn verwerkt gaan we naar stap 3. Wij brengen u in contact met de meest passende echtscheiding expert in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag over uw hypotheek bij scheiding? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

De hypotheek na scheiding goed afgehandeld?

Een belangrijk maar ingewikkeld proces. Veel ex-partners zitten met de handen in het haar wanneer ze de hypotheek na scheiding afhandelen. Er zitten veel haken en ogen aan scheiden met een koophuis. De hypotheek splitsen bij scheiding komt daarentegen zeer veel voor. De meeste mensen willen een volledige echtscheiding waarbij ze ook financiëel niet meer aan elkaar vastzitten.

Hoe moet het nu verder met de hypotheek na scheiding? Een echtscheiding regelen is een zeer uitgebreide taak waar veel verantwoordelijkheid en integriteit bij komt kijken. Er zijn grofweg drie opties: Hypotheek overnemen na scheiding, samen de hypotheek blijven betalen of de woning verkopen. De hypotheek na scheiding overnemen komt het meest voor. Het Nationaal Scheidingsbureau helpt regelmatig stellen die het niet meer met elkaar zien zitten. Onze ervaren en deskundige adviseurs bieden hulp bij echtscheiding. Zorgvuldig en integer zorgen we samen voor de juiste uitkomst van uw situatie. Bel 088-1881221 voor vrijblijvend contact met één van onze medewerkers.