headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.

Deskundig & compleet

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Echtscheidingsconvenant opstellen

Echtscheidingsconvenant

Bij een echtscheiding kan een echtscheidingsconvenant worden opgesteld. Wanneer u van plan bent te gaan scheiden kan het handig zijn om dit op te laten stellen. Waar moet u dan op letten? Is het verplicht om dit te laten doen? Kunt u dit zelf doen of heeft u hier een advocaat voor nodig? Het Nationaal Scheidingsbureau geeft u antwoord op al uw vragen.

U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen of te bellen met 088-1881221. Natuurlijk kunt u ook gewoon verder lezen voor meer informatie.

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een document waarin afspraken staan die u met uw partner gemaakt heeft omtrent de echtscheiding. Meestal wordt een echtscheidingsconvenant opgesteld door een advocaat. Dit is niet verplicht, maar dit is wel altijd aan te raden. Een echtscheiding is iets wat je hopelijk nog nooit eerder hebt meegemaakt, en het is een erg emotioneel beladen periode in je leven. Daarom kunt u het beste een vakkundige echtscheidingsadvocaat inschakelen om het echtscheidingsconvenant op te laten stellen.

Is een echtscheidingsconvenant verplicht?

Het is niet verplicht om een echtscheidingsconvenant op te (laten) stellen. Wel is het aan te raden om dit te doen. In beginsel is het convenant geen bindend document. Maar hier kan verandering in komen. Uw advocaat kan bij het indienen van het verzoekschrift aan de rechter vragen om het echtscheidingsconvenant onderdeel te laten worden van de beschikking. Dit houdt in dat de afspraken die hierin staan in rechte afdwingbaar zijn. In juridische termen zegt men ook wel dat het echtscheidingsconvenant een executoriale titel krijgt.

echtscheidingsconvenant

Neem gerust contact op

Heeft u een vraag over een echtscheidingsconvenant? Bel 088-1881221 of vul het formulier in.

Wilt u een deskundig echtscheidingsconvenant laten opstellen?

Dan kunt u contact opnemen met 088-1881221. Het Nationaal Scheidingsbureau helpt u op weg. Wij hebben een uitgebreid team van deskundige juristen en echtscheidingsadvocaten. Er is altijd een passende match voor u en zorgen ervoor dat uw echtscheiding goed verloopt.

echtscheidingsadvocaat

Wat kan er in een echtscheidingsconvenant staan?

Er hoeft niks verplicht in een echtscheidingsconvenant te staan. Wel zijn er een aantal onderwerpen die vaak terugkomen. Wilt u uw scheiding regelen op een veilige manier? Dan is een scheidingsconvenant zeker iets om te overwegen.

De verdeling van de inboedel

Hoe gaan jullie je spullen verdelen? Wie krijgt de auto? Wie mag de televisie houden? Oftewel, de verdeling van de inboedel. Het is handig om eerlijke en vooral duidelijke afspraken te maken over de verdeling van de inboedel.

Het vermogen en de schulden

In beginsel hebben jullie allebei recht op de helft van het vermogen en de schuld. Tenzij jullie hier in het begin afwijkende afspraken over hebben gemaakt. In een echtscheidingsconvenant kunnen jullie hierover eventueel andere afspraken over maken.

De echtelijke woning

Jullie wonen samen, maar nu gaan jullie uit elkaar. Wie blijft er in het huis wonen? Hoe regelen jullie de afbetaling van de hypotheek? Gaan jullie het huis verkopen? Of u nou een huurhuis of een koophuis heeft, er zullen hierover afspraken gemaakt moeten worden.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies bij uw echtscheiding. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Onze werkwijze

  1. U heeft samen met uw partner besloten om een echtscheiding aan te vragen. U vind het verstandig om een echtscheidingsconvenant te laten opstellen. U kunt vrijblijvend met onze scheidingsadviseurs bellen op telefoonnummer 088-1881221.
  2. U belt met het bovenstaande telefoonnummer of vult het contactformulier in. Een van onze echtscheiding experts zorgt ervoor dat alle benodigde informatie op de juiste plek terecht komt.
  3. Nadat alle informatie is verwerkt zullen wij u in contact brengen met de beste match voor uw situatie. Bijvoorbeeld bij u in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Echtscheidingsconvenant voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een echtscheidingsconvenant eruit ziet en wilt u graag een voorbeeld zien? Het Nationaal Scheidingsbureau heeft speciaal daarom voor u een voorbeeld beschikbaar gesteld. U kunt het echtscheidingsconvenant downloaden door op de grote knop rechts te klikken. Het voorbeeldmodel echtscheidingsconvenant dient enkel als een leidraad. Het is GEEN invulformulier waarbij u elk leeg vakje invult en vervolgens een echtscheidingsconvenant heeft waarmee u aan kunt komen bij de rechter.

 

Hulp nodig bij het opstellen van een scheidingsconvenant?

U wilt graag een scheidingsconvenant opstellen. Natuurlijk heeft u zichzelf al ingelezen en heeft u enig idee wat u wilt. Maar hoe en wat nou precies? Het kan lastig zijn en één klein foutje kan u duur komen te staan. Heeft u hulp nodig van een professionele echtscheidingsadvocaat? Bel 088-1881221 of vul het contactformulier in en één van onze juridische medewerkers helpt u vrijblijvend.