headerfoto
Wij helpen u graag

Vandaag tot 20:00 bereikbaar.
Betrouwbaar & Ervaren

Vrijblijvend adviesgesprek

7 dagen per week geopend

Echtscheidingsadvocaat nodig?

Er zijn veel verschillende redenen om te gaan scheiden. Soms doe je dit in samen met je partner en gaan jullie in goed overleg uit elkaar. Het komt helaas ook vaak voor dat een scheiding na hevige ruzies komt, een zogenaamde vechtscheiding. Scheiden is een lastig proces en iets wat je hopelijk maar één keer in je leven hoeft te doen. Het is een belangrijke stap in je leven en het is dan ook verstandig om weloverwogen en met de juiste steun het scheidingsproces te doorlopen. Daarom is het altijd verstandig om hulp in te schakelen. Dit kan door middel van mediation en het inschakelen van een echtscheidingsbemiddelaar of met hulp van een echtscheidingsadvocaat. Je kan ervoor kiezen om een gezamenlijke advocaat te nemen, maar je kan ook kiezen voor een eigen advocaat.

Een eigen advocaat bij echtscheiding

Het hangt helemaal van de situatie af of het verstandig is om je eigen advocaat te nemen. Soms is de situatie zo dat je genoodzaakt bent om je eigen advocaat te nemen. Als er hevige ruzie is en jullie elkaar niet meer kunnen luchten dan is het verstandig om je eigen advocaat te nemen. Omdat het vaak wat duurder is om een eigen advocaat te nemen is het niet altijd de beste optie. Een echtscheiding aanvragen kan op verschillende manieren. Er zijn een aantal situaties waarin het zeker aan te raden is om je eigen advocaat in te schakelen. Wanner je gaat scheiden met een eigen bedrijf is het advies om altijd een eigen advocaat te nemen. Bent u getrouwd op huwelijkse voorwaarden of heeft u een groot eigen vermogen binnen het huwelijk? Ook dan luidt het advies: schakel een eigen advocaat in.

Neem gerust contact op

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Bent u op zoek naar een goede echtscheidingsadvocaat?

Dan kunt u contact opnemen met 088-1881221. Het Nationaal Scheidingsbureau helpt u op weg. Wij hebben een uitgebreid team van deskundige echtscheidingsadvocaten die u kunnen helpen. Wij zoeken de best passende match voor u en zorgen ervoor dat uw echtscheiding goed verloopt.

echtscheidingsadvocaat

Een gezamelijke advocaat bij echtscheiding

Gelukkig komt het vaak voor dat men in goed overleg gaat scheiden. In de regel kiest men er dan voor om samen een advocaat in te schakelen. Het heeft een aantal voornemen om hiervoor te kiezen. Het scheidingsproces zal soepeler en harmonieuzer verlopen. Dit is voordelig voor iedereen. Voor beide partners maar ook voor de kinderen. Een ander bijkomend voordeel van het inschakelen van een gezamenlijke advocaat bij de echtscheiding is dat dit goedkoper is. Doordat er maar één advocaat is die zich bezig houdt met het maken van de afspraken, het opstellen van een eventueel echtscheidingsconvenant, de alimentatie en alle andere bijkomende handelingen.

Wilt u graag advies met betrekking tot het inschakelen van een gezamenlijke advocaat bij uw echtscheiding? Of bent u er al over uit en wilt u direct gezamenlijk een advocaat inschakelen? Neem met een gerust hart contact op met het Nationaal Scheidingsbureau. U kunt het contactformulier invullen of bellen met 088-1881221. Bij ons bent u in veilige handen.

Is een echtscheidingsadvocaat verplicht?

Het is in Nederland niet verplicht om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen bij een echtscheiding. Er zijn meerdere opties om te scheiden. Een veel voorkomend alternatief is om een mediator in te schakelen. Dit betekent niet dat u zonder advocaat moet gaan scheiden. Het is aan te raden om een goede echtscheidingsadvocaat in te schakelen. Zeker als u minderjarige kinderen heeft met uw huwelijkspartner of er veel vermogen binnen het huwelijk aanwezig is. Ondanks dat een scheidingsadvocaat niet verplicht is, is het wel aan te raden om er één in te schakelen.

Neem contact op

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor advies bij uw echtscheiding. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Onze werkwijze

  1. U heeft besloten te gaan scheiden en bent op zoek naar een goede echtscheidingsadvocaat. U kunt vrijblijvend met onze scheidingsadviseurs bellen op telefoonnummer 088-1881221.
  2. Een van onze ervaren adviseurs analyseert samen met u de opties die u heeft om uw echtscheiding zo snel en zo respectvol te laten verlopen.
  3. Nadat alle informatie is verwerkt zullen wij u in contact brengen met de juiste echtscheidingsadvocaat of mediator bij u in de buurt. U kunt ons bovendien 7 dagen per week bereiken mocht u toch nog vragen hebben.

Heeft u een vraag? Bel 088-1881221 of vul het onderstaande contactformulier in.

Advocaat na mediation

Heeft u in eerste instantie samen met uw partner geprobeerd om uw scheiding via mediation op te lossen, maar is dit toch niet gelukt? Dan kunt u alsnog een advocaat inschakelen. Aangezien een gezamenlijke en harmonieuze oplossing niet is gelukt is het verstandig u te laten vertegenwoordigen door een goede advocaat. Deze kan u helpen met het opstellen van het echtscheidingsconvenant en zal zich voor u inzetten met betrekking tot alimentatie. Als u binnen het huwelijk kinderen heeft zal een echtscheidingsadvocaat er ook voor zorgen dat de kinderregeling zo gunstig mogelijk voor u uitvalt.

Hulp bij het kiezen van een echtscheidingsadvocaat

Bent u erover uit en weet u zeker dat u een echtscheidingsadvocaat wilt inschakelen? Alleen u ziet door de bomen het bos niet meer, er zijn zoveel mogelijke advocaten en advocatenkantoren waarbij u terecht kunt. Door wie moet u zich nou laten vertegenwoordigen? En gaat u niet teveel betalen? Laat u helpen door het Nationaal Scheidingsbureau. Binnen ons uitgebreide netwerk hebben wij vakkundige, eerlijke en betrouwbare advocaten voor een eerlijk en betaalbaar tarief.

U kunt tussen doordeweeks tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds contact opnemen met onze juridische intakebalie. Op vrijdag kan dit tot 6 uur in de avond en in het weekend tussen 12 uur ’s middags en 4 uur ’s middags. Mocht u buiten deze uren contact op willen nemen of liever via de mail contact opnemen dan kan dit ook. U kunt het contactformulier invullen en wij zullen altijd binnen 24 uur contact met u opnemen.